online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Viskoekjes met gefrituurde courgette en mierikswortelsaus

Viskoekjes met gefrituurde courgette en mierikswortelsaus

ingrediënten

300 gram kruimige aardappels

400 gram kabeljauwfilets

zalmfilet

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel dille

100 gram bloem

1 ei

100 gram fijn broodkruim

paneermeel

200 milliliter arachideolie

100 gram bloem

2 courgettes

1 eetlepel mierikswortel

1 eetlepel wittewijnazijn

200 milliliter zure room

1 theelepel honing


benodigheden

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappelblokjes 10-12 minuten en giet af. Pureer de aardappels en houd apart. Breng de kabeljauw in water met het citroensap tot net onder het kookpunt en laat de vis daarna in het vocht afkoelen.
  • 2 Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper. Neem de vis uit het kookvocht en laat uitlekken op keukenpapier. Prak de vis los en meng met 1 theelepel citroenrasp, de aardappelpuree, peterselie, dille, zout en peper.
  • 3 Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met ei en een derde bord met broodkruim. Vorm met vochtige handen ballen van het vismengsel en druk ze plat. Haal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim.
  • 4 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes 2-3 minuten per kant.
  • 5 Verhit de arachideolie in een tweede koekenpan. Schep de bloem door de courgettereepjes, schud de reepjes een beetje uit en frituur in 2 porties. Serveer de viskoekjes op de gefrituurde courgette met de mierikswortelsaus.

bereidingstip

Dit recept smaakt heerlijk met friet.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 41 gram