voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Viskoekjes met zoete bietjes

Viskoekjes met zoete bietjes

ingredi├źnten

400 gram kruimige aardappels

400 gram roze zalm

1 eetlepel boter

1 eetlepel margarine

1 ui

2 eieren

1 bosje dille

500 gram gekookte bieten

2 appels

30 gram paneermeel

100 milliliter olie


  • 1 Kook de aardappels in water met zout in circa 7 minuten gaar. Maak ondertussen de zalm los met een vork en verwijder vel en graten.
  • 2 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter.
  • 3 Roer de ui, de zalm, de helft van het ei en de helft van de dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Maak 8 platte koekjes van de puree en laat ze even opstijven in de diepvries.
  • 5 Pel de bieten en rasp ze grof. Vermeng ze met de appels en verwarm op lage stand.
  • 6 Zet een bord met de rest van het ei en een bord met paneermeel klaar.
  • 7 Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  • 8 Verwarm de olie en bak de viskoekjes per 4 om en om bruin. Bestrooi de bietjes met de overige dille en serveer met de viskoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 30 gram