voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Vispie met venkel en prei

Vispie met venkel en prei

ingrediënten

350 gram bloem

2 eetlepels bloem

175 gram boter

2 eidooiers

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 venkelknol

1 prei

200 gram diepvriesdoperwten

500 milliliter melk

300 gram zalmfilets

300 gram kabeljauwfilets

60 gram boter

60 gram bloem

1 eetlepel mosterd

50 gram cheddarkaas

50 gram belegen kaas


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 2 Meng voor het deeg de bloem met de helft van de boter en 1 theelepel zout.
  • 3 Voeg de rest van de boter en 100 ml koud water toe en mix tot een ruw deeg. Kneed dit deeg op een met bloem bestoven werkvlak 30 seconden door.
  • 4 Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Verhit intussen voor de vulling de olie en roerbak hierin de ui, venkel en prei 3-4 minuten. Schep de doperwten erdoor en bak nog circa 2 minuten.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Verwarm de melk tegen de kook aan en laat de vis er 6-8 minuten in garen. Schep de vis uit de melk.
  • 8 Verhit de boter, voeg de bloem toe en gaar 2-3 minuten. Voeg al roerend in gedeelten de melk toe en verwarm tot een gebonden saus.
  • 9 Roer de mosterd en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het groentemengsel en de vis rustig door de saus.
  • 10 Rol 3/4 van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
  • 11 Bekleed de schaal met het deeg, verdeel de visragout erover en sla het deeg iets terug over de vulling.
  • 12 Rol de rest van het deeg uit tot een deksel. Steek hier figuurtjes uit en leg het deegdeksel op de visvulling.
  • 13 Druk de deegrand goed aan of plak deze vast met ei. Plak de uitgestoken figuurtjes met ei op het deeg.
  • 14 Bestrijk de bovenkant van de pie met ei en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 38 gram