online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Vispizza met garnalen, courgette en tomaatjes

Vispizza met garnalen, courgette en tomaatjes

ingrediënten

1 keer basisrecept pizzadeeg

600 gram diepvrieswokgarnalen

olijfolie

1 citroen

1 mespunt piripiri-kruiden

1 mespunt cayennepeper

50 gram boter

2 sjalotjes

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

50 gram bloem

200 milliliter visbouillon

200 milliliter kookroom

75 gram mozzarella

125 gram Parmezaanse kaas

1 courgette

250 gram cherry-/kerstomaatjes


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel citroenrasp, het citroensap en de piripiri-kruiden. Laat dit intrekken tijdens het rijzen van het deeg.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de bloem toe, roer goed en laat 3 minuten garen.
  • 5 Giet de visbouillon en kookroom al roerend erbij tot een dikke saus.
  • 6 Schep de mozzarella, wat peper en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor.
  • 7 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 8 Rol het pizzadeeg uit en verdeel het over de vormen of de bakplaat.
  • 9 Bestrijk het deeg met een dun laagje saus.
  • 10 Verdeel daarover de courgetteplakken, garnalen en tomaatjes.
  • 11 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.


voedingswaarde

energie 1130 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 63 gram