voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Vispizza van de bakplaat

Vispizza van de bakplaat

ingrediënten

400 gram witbroodmix

1 eetlepel olijfolie

1 citroen

5 eetlepels olijfolie

500 gram rode uien

1 theelepel honing

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

200 milliliter crème fraîche

500 gram zeevruchtencocktails

2 eetlepels kappertjes

2 lente-/bosuitjes


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het witbrooddeeg met de olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat ermee of druk het deeg uit op de bakplaat.
  • 3 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de vrucht en meng 3 eetlepels olijfolie met de rasp, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot citroen­olie.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de uien, honing en tijm zachtjes 8 minuten.
  • 5 Bestrijk het deeg op de bakplaat met de crème fraîche. Verdeel hierover de uiringen met daarop de zeevruchtencocktail.
  • 6 Sprenkel de citroenolie erover en strooi de kappertjes erop.
  • 7 Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Strooi de bosui erover en snijd de pizza in stukken.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Soave van Villa Mondi of Chenin Blanc van Hoop Huis. Maar vis zwemt ook heerlijk in rosé. In die van Sensas, Montalto of Berg Schaduw bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 30 gram