voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
recepten Visragout

Visragout

ingrediënten

500 milliliter visbouillon

400 milliliter visfilets

1 rode paprika

1 gele paprika

50 gram boter

4 lente-/bosuitjes

60 gram bloem

200 milliliter kokosmelk

400 gram rijst

100 gram rivierkreeftjes


  • 1 Breng de visbouillon aan de kook en pocheer de vis hierin circa 3 minuten.
  • 2 Schep de vis uit de pan en zet apart. Kook de paprikablokjes circa 2 minuten in de visbouillon. Giet af in een zeef boven een kom.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • 4 Voeg al roerend beetje bij beetje de visbouillon toe en roer tot een gebonden mengsel.
  • 5 Giet de kokosmelk erbij en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 6 Schep de visfilet en paprikablokjes erdoor.
  • 7 Serveer de ragout met de rijst, garneer eventueel met rivierkreeftjes en bestrooi met het loof van de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 95 gram
eiwit 33 gram