online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Visschotel met amandelen

Visschotel met amandelen

ingredi├źnten

1 kilogram mossel

3 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel tijm

1 laurierblaadje

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

100 milliliter droge witte wijn

1 visbouillontablet

40 gram amandelschaafsel

600 gram visfilets


  • 1 Spoel de mosselen onder koud water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een droge en gesloten pan in circa 10 minuten open. Verwijder de lege schelpen.
  • 2 Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 3 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak nog 1 minuut mee.
  • 4 Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, wijn en bouillontablet toe en breng de saus aan de kook.
  • 5 Maal de helft van het amandelschaafsel fijn in een keukenmachine of vijzel en roer door de kokende saus tot deze licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Leg de stukken vis in de saus en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen.
  • 7 Schep na circa 5 minuten de mosselen voorzichtig door de saus.
  • 8 Rooster de rest van het amandelschaafsel en bestrooi hiermee het gerecht.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 44 gram