voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Vissersstoofpot met groene kruiden

Vissersstoofpot met groene kruiden

ingredi├źnten

600 gram kabeljauwfilets

1 citroen

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 ui

1 prei

1 teentje knoflook

2 eetlepels peterselie

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

400 gram vleestomaten

200 milliliter witte wijn

250 milliliter visbouillon van tablet

250 gram vastkokende aardappels


  • 1 Dep de vis droog en snijd hem in stukken.
  • 2 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel schil van een halve citroen, pers deze helft uit en snijd de andere helft in plakken.
  • 3 Bak de spekblokjes 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan.
  • 4 Voeg de olie bij het bakvet en fruit hierin de ui, de prei en de knoflook.
  • 5 Voeg de citroenrasp en het -sap, de groene kruiden, de vleestomaten, de wijn en de visbouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • 6 Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de plakken citroen op de vis.

bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood.

wijnadvies

Een aanrader met Villa Mondi Soave, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of simpelweg met huiswijn wit droog.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 35 gram