online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Vissoep

Vissoep

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

1 ui

3 visbouillontabletten

2 teentjes knoflook

1 zoete aardappel

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel paprikapoeder

2 tomaten

1 limoen

400 gram zalmfilets

1 rode peper

2 lente-/bosuitjes


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter water.
  • 2 Voeg de knoflook, aardappelblokjes en specerijen toe. Bak nog enkele minuten en voeg dan de tomaten, limoensap en bouillon toe.
  • 3 Laat de soep op middelhoge stand 15 minuten zachtjes koken en voeg dan de zalm toe. Kook nog een paar minuten verder op lage stand en breng de soep eventueel verder op smaak.
  • 4 Voeg als laatste de peper en bosui toe en serveer de soep met brood.

bereidingstip

Maak er een nog rijker gevulde soep van door garnalen en mosselen toe te voegen.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 22 gram