voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Visspiesen met ananassalsa

Visspiesen met ananassalsa

ingredi├źnten

1 verse ananas

4 eetlepels zonnebloemolie

1 limoen

1 rode peper

2 cm verse gember

1 handje koriander

1 handje munt

300 gram kabeljauwfilets

300 gram garnalen


benodigdheden

barbecue

8 barbecuespiesen

  • 1 Verhit de barbecue. Bestrijk de ananasplakken rondom met 2 eetlepels olie en gril de plakken kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 2 Laat afkoelen, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de ananasblokjes met limoenrasp en -sap, de rode peper, gember, koriander en munt. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Rijg de visfilet en garnalen om en om aan spiesjes en bestrijk met olie. Gril de spiesen op de barbecue op een ingevet rooster boven matig heet vuur in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer met de ananassalsa.

wijnadvies

Smakelijk bij dit recept van vis en salsa: Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 29 gram