voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
3 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Vissticks op venkel met pastinaakchips

Vissticks op venkel met pastinaakchips

ingrediënten

6 eetlepels vloeibaar bakproduct

6 eetlepels arachideolie

2 venkelknollen

200 milliliter gezeefde tomaten

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

10 vissticks

olie

2 pastinaken


  • 1 Verhit de helft van het bakproduct en roerbak hierin de venkelringen circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de gezeefde tomaten, tijm, zout en versgemalen peper toe en stoof zonder deksel circa 15 minuten.
  • 3 Verhit frituurolie voor de pastinaakchips op 160°C. Schaaf de pastinaken, eventueel met een kaasschaaf, in lange dunne repen.
  • 4 Bak de vissticks in de rest van het bakproduct in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 5 Bak de pastinaakrepen per handvol in een frituurmandje in de frituurolie in 30 seconden tot 1 minuut lichtbruin.
  • 6 Laat de chips uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
  • 7 Verdeel de venkel over warme borden en leg de vissticks erop. Bestrooi de chips met zout en leg ze eromheen.
  • 8 Lekker met knoflook-of currysaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 18 gram