online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Visterrine met dillesaus

Visterrine met dillesaus

ingrediënten

400 gram gerookte zalm

500 gram kabeljauwfilets

200 milliliter crème fraîche

4 eieren

1 theelepel citroenrasp

500 gram zalmfilets

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

100 gram rivierkreeftjes

100 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel boter

1 eetlepel bloem

100 milliliter visfond

100 milliliter visbouillon

200 milliliter slagroom

1 eetlepel citroensap

1 bosje dille


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Zet de ovenschaal in de oven en giet een laagje kokend water in de schaal. Bak de terrine in de oven in circa 70 minuten gaar. Zet de laatste 10 minuten de borden erbij in de oven.
  • 3 Neem de terrine uit de oven en laat 5 minuten rusten. Verwarm de saus opnieuw en roer 2 eetlepels dille erdoor.
  • 4 Stort de terrine uit de vorm en rol door de rest van de dille. Serveer de saus erbij.

bereidingstip

Lekker met courgette-tijmbeignets (zie recept elders op boodschappen.nl).. Vervang de rivierkreeftjes in dit recept door garnalen.

wijnadvies

Deze visterrine combineert goed met een Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 48 gram