online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Vistortilla's uit de oven

Vistortilla's uit de oven

ingrediënten

600 gram gemengde witvisfilets

kabeljauwfilet

koolvisfilet

tilapiafilet

pangasiusfilet

2 citroenen

1 theelepel paprikapoeder

4 eetlepels verse bieslook

2 vleestomaten

1 ui

8 tortillawraps

1 vleestomaat

4 eetlepels olijfolie

3 grote wortels

2 teentjes knoflook

1 mespunt chilipoeder

1 mespunt komijnpoeder (djinten)


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de vis met de helft van het citroensap, paprikapoeder, 2 eetlepels van de bieslook, tomatenblokjes, ui, zout en peper.
  • 2 Verwarm de tortilla’s afgedekt circa 5 minuten in de oven om ze soepeler te maken. Schep het vismengsel in het midden van de tortilla’s, vouw de zijkanten over de vulling en rol op tot pakketjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat met de naad naar beneden.
  • 3 Bestrijk de tomatenplakken met olie en leg ze ernaast. Bestrijk de vispakketjes met olie en zet de bakplaat circa 15 minuten in de oven tot de tortilla’s lichtbruin en gaar zijn.
  • 4 Schaaf de wortels in lange linten. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de wortellinten met de knoflook en chilipoeder 3-4 minuten. Schep de rest van het citroensap en de bieslook erdoor.
  • 5 Steek een plak tomaat met een prikker in de tortilla’s. Serveer met de wortellinten.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 37 gram