online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Vlaams draadjesvlees met ontbijtkoek

Vlaams draadjesvlees met ontbijtkoek

ingredi├źnten

800 gram sukadelappen

800 gram runderriblappen

2 eetlepels bloem

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

75 gram boter

100 gram gerookte spekreepjes

2 uien

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

2 laurierblaadjes

3 kruidnagels

1 flesje bockbier

1 flesje trappist

3 plakken ontbijtkoeken

1 eetlepel mosterd


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de vleesblokjes goudbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Voeg de spekreepjes, uien, winterwortel, bleekselderij en de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Bak 2-3 minuten en giet het bier erbij. Verwarm en leg het rundvlees erin.
  • 3 Stoof zachtjes circa 1 uur met het deksel op de pan. Voeg tussendoor eventueel een scheutje water toe.
  • 4 Bestrijk de plakken ontbijtkoek met de mosterd. Snijd de koek in repen en voeg toe aan het stoofvlees. Stoof nog 1-1,5 uur totdat het vlees zacht is.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rodekool of spruitjes.

bereidingstip

Vervang de bleekselderij in dit recept door blokjes knolselderij.. Voeg extra 1 blikje tomatenpuree (70 gram) toe tijdens het bakken van de groenten.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 50 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier