voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Vlaams draadjesvlees met ontbijtkoek

Vlaams draadjesvlees met ontbijtkoek

ingredi├źnten

800 gram sukadelappen

800 gram runderriblappen

2 eetlepels bloem

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

75 gram boter

100 gram gerookte spekreepjes

2 uien

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

2 laurierblaadjes

3 kruidnagels

1 flesje bockbier

1 flesje trappist

3 plakken ontbijtkoeken

1 eetlepel mosterd


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de vleesblokjes goudbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Voeg de spekreepjes, uien, winterwortel, bleekselderij en de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Bak 2-3 minuten en giet het bier erbij. Verwarm en leg het rundvlees erin.
  • 3 Stoof zachtjes circa 1 uur met het deksel op de pan. Voeg tussendoor eventueel een scheutje water toe.
  • 4 Bestrijk de plakken ontbijtkoek met de mosterd. Snijd de koek in repen en voeg toe aan het stoofvlees. Stoof nog 1-1,5 uur totdat het vlees zacht is.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rodekool of spruitjes.

bereidingstip

Vervang de bleekselderij in dit recept door blokjes knolselderij.. Voeg extra 1 blikje tomatenpuree (70 gram) toe tijdens het bakken van de groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 50 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier