online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

ingrediënten

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

700 gram magere runderlappen

8 sjalotjes

300 milliliter trappist

300 milliliter bockbier

300 milliliter vleesbouillon

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

1 eetlepel grove mosterd

maizena

allesbinder

2 eetlepels zilveruitjes


  • 1 Verhit de boter en bak het vlees, bestrooid met zout en peper, rondom bruin.
  • 2 Bak de sjalotjes mee tot ze glazig zijn. Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 3 Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze samen met de mosterd toe. Laat het vlees met deksel 3 uur zachtjes stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 4 Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder en voeg op het laatst de zilveruitjes toe.
  • 5 Lekker met rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot.

bereidingstip

Vervang het bier eventueel door appelsap.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 39 gram