voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

ingrediënten

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

700 gram magere runderlappen

8 sjalotjes

300 milliliter trappist

300 milliliter bockbier

300 milliliter vleesbouillon

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

1 eetlepel grove mosterd

maizena

allesbinder

2 eetlepels zilveruitjes


  • 1 Verhit de boter en bak het vlees, bestrooid met zout en peper, rondom bruin.
  • 2 Bak de sjalotjes mee tot ze glazig zijn. Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 3 Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze samen met de mosterd toe. Laat het vlees met deksel 3 uur zachtjes stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 4 Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder en voeg op het laatst de zilveruitjes toe.
  • 5 Lekker met rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot.

bereidingstip

Vervang het bier eventueel door appelsap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 39 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier