online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Vlaamse schotel met bier en pruimen

Vlaamse schotel met bier en pruimen

ingrediënten

600 gram hamlappen

2 eetlepels bloem

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 uien

100 gram gerookt spek

300 milliliter bockbier

2 laurierblaadjes

2 takjes verse tijm

1 eetlepel mosterd

200 gram waspenen

200 gram gedroogde pruimen

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels lente-/bosuitjes


  • 1 Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan.
  • 2 Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet.
  • 3 Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten.
  • 4 Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.

bereidingstip

Voeg eens 50 gram zilveruitjes aan het gerecht toe.

wijnadvies

Natuurlijk het lekkerst met bokbier! Wilt u liever wijn kies dan Jean Sablenay Cabernet Sauvignon of Qué Mas Cabernet Sauvignon/Merlot.


voedingswaarde

energie 530 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 40 gram