voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
Recepten Vlechtbrood

Vlechtbrood

ingrediënten

1 pak witbroodmix

50 gram boter

bloem

1 eetlepel grof zeezout


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Kneed de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water en 1 eetlepel boter tot een zacht deeg. Kneed minimaal 5 minuten door voor een luchtig brood. Laat het deeg afgedekt 30- 60 minuten rijzen.
  • 2 Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Rol deze stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot strengen van 3 cm dik.
  • 3 Druk de strengen aan de bovenkant samen en vlecht ze tot aan het andere uiteinde strak in elkaar. Leg het brood op de bakplaat.
  • 4 Smelt de boter en bestrijk het brood er royaal mee. Bestrooi met de zoutkorrels en dek af met vershoudfolie. Laat het brood nog circa 30 minuten rijzen.
  • 5 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak het brood in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Als het brood hol klinkt als je erop tikt, is het gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 12 gram