online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Voorjaarsrisotto met zalm en munt

Voorjaarsrisotto met zalm en munt

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

600 milliliter groentebouillon

1 courgette

300 gram doperwten

300 gram diepvriesdoperwten

1 theelepel citroenrasp

4 zalmfilets

1 eetlepel boter

25 gram Parmezaanse kaas

2 eetlepels muntblaadjes


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  • 2 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minuten.
  • 5 Voeg de doperwten en de citroenrasp toe en schep dit door de risotto als deze beetgaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron.
  • 6 Bak intussen de zalm op de huid op middelhoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de andere kant.
  • 7 Verwarm de risotto op een lage stand en roer de boter, de kaas en de munt erdoor. Breng verder op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.

wijnadvies

Voor wijn bij de risotto blijven we natuurlijk in Italië . Bij de voorjaarsrisotto verschijnt het voorjaar in het glas dankzij Terrazzano Verdicchio.


voedingswaarde

energie 765 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 40 gram