voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
55 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
Recepten Walnoten-abrikozenbrood

Walnoten-abrikozenbrood

ingrediënten

1 ei

50 milliliter arachideolie

50 zonnebloemolie

100 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel sinaasappelrasp

100 milliliter sinaasappelsap

1 theelepel kaneelpoeder

25 gram boter

400 gram bruinbroodmix

125 gram walnoten

75 gram gedroogde abrikozen

1 eidooier

1 eetlepel melk


benodigdheden

broodvorm

cakevorm

  • 1 Meng het ei met de olie, de suiker, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de kaneelpoeder.
  • 2 Kneed dit mengsel met 150 milliliter water en boter door de broodmix tot een soepel deeg.
  • 3 Laat dit, afgedekt, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 4 Voeg 75 gram walnoten en de abrikozen bij het gerezen deeg en kneed dit goed door.
  • 5 Vorm het tot een brood en leg het in de vorm met de deegnaad aan de onderkant. Laat het, afgedekt, nog 20 minuten rijzen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 7 Bestrijk het na het bakken met losgeklopte eidooier gemengd met melk.
  • 8 Strooi de rest van de walnoten erover en zet het brood nog 3-4 minuten in de hete oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 20 gram