online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
55 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
Recepten Walnoten-abrikozenbrood

Walnoten-abrikozenbrood

ingrediënten

1 ei

50 milliliter arachideolie

50 zonnebloemolie

100 gram bruine basterdsuiker

1 theelepel sinaasappelrasp

100 milliliter sinaasappelsap

1 theelepel kaneelpoeder

25 gram boter

400 gram bruinbroodmix

125 gram walnoten

75 gram gedroogde abrikozen

1 eidooier

1 eetlepel melk


benodigdheden

broodvorm

cakevorm

  • 1 Meng het ei met de olie, de suiker, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de kaneelpoeder.
  • 2 Kneed dit mengsel met 150 milliliter water en boter door de broodmix tot een soepel deeg.
  • 3 Laat dit, afgedekt, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 4 Voeg 75 gram walnoten en de abrikozen bij het gerezen deeg en kneed dit goed door.
  • 5 Vorm het tot een brood en leg het in de vorm met de deegnaad aan de onderkant. Laat het, afgedekt, nog 20 minuten rijzen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 7 Bestrijk het na het bakken met losgeklopte eidooier gemengd met melk.
  • 8 Strooi de rest van de walnoten erover en zet het brood nog 3-4 minuten in de hete oven.


voedingswaarde

energie 705 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 20 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier