online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Warm chocoladecakeje met kokos, ananassaus en citroenijs

Warm chocoladecakeje met kokos, ananassaus en citroenijs

ingrediënten

50 gram kokosmelk

50 gram witte chocolade

4 eieren

100 gram suiker

50 gram bloem

100 gram pure chocolade

100 gram boter

1 theelepel boter

100 gram verse ananas

1 eetlepel gembersiroop

1 eetlepel limoensap

4 bolletjes citroensorbetijs

munt

eetbare bloemen


benodigdheden

ijsblokjesvorm

spuitzak

4 kookringen

4 muffinbakvormpjes

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de bakringen op de bakplaat. Neem de kokosblokjes uit de diepvries.
  • 2 Spuit de bakringen tot de helft vol met het chocoladebeslag. Duw in elk beslag 1 kokosblokje en bedek met een laagje beslag. Bak de cakejes circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Neem uit de oven en zet op borden. Snijd de cakejes voorzichtig los van de bakring en til de ring eraf.
  • 4 Druppel ananassaus langs het cakeje en leg bolletjes ijs bij. Garneer eventueel met wat muntblaadjes en bloemen.

bereidingstip

Vervang in dit recept het sorbetijs eventueel door vanille-ijs.

wijnadvies

Castillo de los Almenas Moscatel loopt warm voor dit heerlijke cakeje.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 11 gram