voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Warm chocoladecakeje met kokos, ananassaus en citroenijs

Warm chocoladecakeje met kokos, ananassaus en citroenijs

ingrediënten

50 gram kokosmelk

50 gram witte chocolade

4 eieren

100 gram suiker

50 gram bloem

100 gram pure chocolade

100 gram boter

1 theelepel boter

100 gram verse ananas

1 eetlepel gembersiroop

1 eetlepel limoensap

4 bolletjes citroensorbetijs

munt

eetbare bloemen


benodigdheden

ijsblokjesvorm

spuitzak

4 kookringen

4 muffinbakvormpjes

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de bakringen op de bakplaat. Neem de kokosblokjes uit de diepvries.
  • 2 Spuit de bakringen tot de helft vol met het chocoladebeslag. Duw in elk beslag 1 kokosblokje en bedek met een laagje beslag. Bak de cakejes circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Neem uit de oven en zet op borden. Snijd de cakejes voorzichtig los van de bakring en til de ring eraf.
  • 4 Druppel ananassaus langs het cakeje en leg bolletjes ijs bij. Garneer eventueel met wat muntblaadjes en bloemen.

bereidingstip

Vervang in dit recept het sorbetijs eventueel door vanille-ijs.

wijnadvies

Castillo de los Almenas Moscatel loopt warm voor dit heerlijke cakeje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier