online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Warm perentaartje met vanilleroom

Warm perentaartje met vanilleroom

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 handperen

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn

75 gram pecannoten

75 gram blanke rozijnen

3 eetlepels honing

3 eetlepels stroop

250 gram vanillevla

100 milliliter slagroom


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan.
  • 2 Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop.
  • 3 Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover.
  • 4 Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm.
  • 5 Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 7 gram