voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Warme geitenkaassalade

Warme geitenkaassalade

ingrediënten

2 sinaasappels

75 gram waterkers

75 gram veldsla

300 gram harde geitenkaas

4 eetlepels olijfolie

25 gram blanke amandelen

2 eetlepels sinaasappelsap


  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen. Verwijder eventuele pitjes.
  • 2 Verdeel de waterkers (haal de dikke stelen eraf) of veldsla over de borden.
  • 3 Rooster de amandelen voor de dressing in een droge hete koekenpan. Meng ze door sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper.
  • 4 Sprenkel de helft van de dressing over de waterkers of veldsla.
  • 5 Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant op halve stand.
  • 6 Leg ze op de salade en verdeel de sinaasappelpartjes en de rest van de dressing erover. Lekker met geroosterd witbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 19 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier