voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen

Warme ontbijtkoekpudding met appel en rozijnen

ingrediënten

500 gram ontbijtkoeken

100 gram boter

2 appels

100 gram blanke rozijnen

1 sinaasappel

3 eieren

400 milliliter melk

1 mespunt kaneelpoeder

50 gram lichtbruine basterdsuiker


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Besmeer de plakjes ontbijtkoek met de boter. Leg ze met de boterzijde naar beneden in laagjes in de ovenschaal, afgewisseld met de plakjes appel, een laagje rozijnen en sinaasappelrasp.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, kaneel en basterdsuiker en giet dit mengsel over de ontbijtkoek. Voeg eventueel een extra scheutje melk toe als het te droog is en laat circa 5 minuten intrekken.
  • 4 Bak de pudding 30-35 minuten in het midden van de oven totdat deze gestold is.

bereidingstip

Serveer de pudding met vanillesaus. Verdun hiervoor vanillevla met een scheut kookroom.. Vervang de appel in dit recept door gedroogde abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 11 gram