online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
voorgerecht
Recepten Waterkerssalade met aspergetempura

Waterkerssalade met aspergetempura

ingredi├źnten

2 eieren

1 eetlepel melk

1 eetlepel rodewijnazijn

1 theelepel mosterd

3 eetlepels olijfolie

komkommer

75 waterkers

75 veldsla

300 milliliter arachideolie

300 milliliter zonnebloemolie

100 gram bloem

200 milliliter mineraalwater met koolzuur

1 eidooier

8 groene asperges


  • 1 Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Bak er op een lage stand een omelet van. Rol de omelet warm op en leg apart.
  • 2 Klop de azijn met de mosterd los en voeg de olijfolie in een straaltje toe. Klop tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Schaaf de komkommer in dunne linten.
  • 3 Verwarm voor de tempura de olie langzaam in een wok of hoge pan. Klop de bloem snel door met het water en de eidooier tot alles goed vermengd, maar niet te luchtig is. Voeg wat zout en peper toe.
  • 4 Haal de asperges snel door het beslag en frituur ze in porties tot het beslag licht verkleurd is. Neem de asperges met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Meng de waterkers met de komkommerlinten en de dressing en verdeel over 4 borden.
  • 6 Snijd de omeletrol in dunne plakjes en verdeel over de salade. Leg de warme aspergetempura op de salade en serveer direct.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 9 gram