online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas

Watermeloen met ananas, zalm en geitenkaas

ingrediënten

1 komkommer

3 eetlepels wittewijnazijn

1 rode ui

600 gram watermeloenen

1 verse ananas

500 gram zalmfilets

arachideolie

200 gram zachte geitenkaas

50 milliliter olijfolie extra vergine

2 eetlepels balsamicoazijn

1 theelepel honing


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
  • 2 Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
  • 3 Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  • 4 Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
  • 5 Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.

bereidingstip

Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt.. Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.

wijnadvies

Echt een gerecht voor Sauvignon Blanc. Die van Jean Sablenay heeft wat exotisch fruit en verfrist de zalm.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 37 gram