online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Weense chocoladetaart

Weense chocoladetaart

ingrediënten

175 gram boter

175 gram suiker

3 eieren

3 eetlepels melk

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

40 gram cacaopoeder

400 gram hazelnootpasta

250 gram abrikozenjam

400 gram pure chocolade

8 kleine bonbons

chocolade


benodigdheden

souffléschaal

hoge porseleinen magnetronschaal

bakpapier

taartrooster

  • 1 Vet de schaal in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter in de magnetron 30 seconden op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig.
  • 2 Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
  • 3 Spatel bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop kort tot een glad beslag.
  • 4 Schep dit in de vorm en bak 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat 5 minuten buiten de magnetron staan om na te garen. Keer om, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster.
  • 5 Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met hazelnootpasta.
  • 6 Leg de volgende laag erop en bestrijk de bovenkant daarvan met de helft van de abrikozenjam. Dek af met de volgende laag. Zet even koud weg.
  • 7 Verwarm de rest van de jam zonder te koken. Strijk deze over de taart.
  • 8 Smelt de helft van de chocolade in de magnetron 2 minuten op 450 Watt. Schep de rest van de chocolade erdoor. Giet de chocolade over de taart en laat even drogen.
  • 9 Versier met bonbons, vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta, of leg er geschaafde chocoladekrullen op.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 8 gram