online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
12 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Weense chocoladetaart

Weense chocoladetaart

ingrediënten

175 gram boter

175 gram suiker

3 eieren

3 eetlepels melk

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

40 gram cacaopoeder

400 gram hazelnootpasta

250 gram abrikozenjam

400 gram pure chocolade

8 kleine bonbons

chocolade


benodigdheden

souffléschaal

hoge porseleinen magnetronschaal

bakpapier

taartrooster

  • 1 Vet de schaal in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter in de magnetron 30 seconden op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig.
  • 2 Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
  • 3 Spatel bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop kort tot een glad beslag.
  • 4 Schep dit in de vorm en bak 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat 5 minuten buiten de magnetron staan om na te garen. Keer om, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster.
  • 5 Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met hazelnootpasta.
  • 6 Leg de volgende laag erop en bestrijk de bovenkant daarvan met de helft van de abrikozenjam. Dek af met de volgende laag. Zet even koud weg.
  • 7 Verwarm de rest van de jam zonder te koken. Strijk deze over de taart.
  • 8 Smelt de helft van de chocolade in de magnetron 2 minuten op 450 Watt. Schep de rest van de chocolade erdoor. Giet de chocolade over de taart en laat even drogen.
  • 9 Versier met bonbons, vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta, of leg er geschaafde chocoladekrullen op.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 8 gram