online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
Recepten Welsh rarebit met paddenstoelensalade

Welsh rarebit met paddenstoelensalade

ingrediënten

60 milliliter halfvolle melk

20 gram boter

250 gram belegen kaas

250 gram cheddarkaas

1 theelepel dijonmosterd

4 dikke sneeën grof bruinbrood

200 gram oesterzwammen

200 gram kastanjechampignons

2 eetlepels olijfolie

75 gram eikenbladsla

75 gram gemengde bladsla

6 gedroogde tomaten op olie


  • 1 Scheur of snijd de paddenstoelen voor de salade iets kleiner. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen circa 2 minuten. Bestrooi met peper.
  • 2 Verdeel de sla over borden, leg daarop de tomatenreepjes met de paddenstoelen en besprenkel met wat van de tomatenolie.
  • 3 Verwarm de melk en boter in een pan met dikke bodem.Voeg al roerend de kaas in gedeelten toe en laat deze smelten. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Schep de kaassaus op de geroosterde sneetjes brood en zet deze even onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is. Serveer met de salade.

bereidingstip

Vervang de melk in dit recept door bier of witte wijn.. Breid de salade uit met plakjes zachte geitenkaas die je licht roostert onder de ovengrill.

wijnadvies

Sealord Tawny port of Sunny Mountain Shiraz.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 22 gram