voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, nagerecht
Recepten Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

ingrediënten

4 eieren

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels witte basterdsuiker

200 milliliter melk

8 sneeën meergranenbroden

8 sneeën volkorenbrood

2 sjalotjes

125 gram boter

2 citroenen

2 appels

150 gram zachte geitenkaas

6 eetlepels stroop


  • 1 Meng de eieren met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de melk. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  • 2 Fruit de sjalotjes in 25 gram boter. Voeg de helft van het citroensap en de appelblokjes toe en smoor circa 10 minuten.
  • 3 Bak intussen de wentelteefjes in de rest van de boter.
  • 4 Verwarm voor de saus de stroop met de rest van het citroensap en voeg een klein scheutje water toe.
  • 5 Snijd de wentelteefjes diagonaal door en leg ze op borden met de kaas en appelcompote ertussen. Giet de stroopsaus erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 22 gram