voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, nagerecht
recepten Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

ingrediënten

4 eieren

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels witte basterdsuiker

200 milliliter melk

8 sneeën meergranenbroden

8 sneeën volkorenbrood

2 sjalotjes

125 gram boter

2 citroenen

2 appels

150 gram zachte geitenkaas

6 eetlepels stroop


  • 1 Meng de eieren met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de melk. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  • 2 Fruit de sjalotjes in 25 gram boter. Voeg de helft van het citroensap en de appelblokjes toe en smoor circa 10 minuten.
  • 3 Bak intussen de wentelteefjes in de rest van de boter.
  • 4 Verwarm voor de saus de stroop met de rest van het citroensap en voeg een klein scheutje water toe.
  • 5 Snijd de wentelteefjes diagonaal door en leg ze op borden met de kaas en appelcompote ertussen. Giet de stroopsaus erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 22 gram