online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Wentelteefjes met paddenstoelenragout

Wentelteefjes met paddenstoelenragout

ingrediënten

8 sneeën grof bruinbrood

meergranenbrood

volkorenbrood

waldkornbrood

4 eieren

150 milliliter melk

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

2 eetlepels olijfolie

150 gram gemengde paddenstoelen

oesterzwam

kastanjechampignon

1 ui

1 eetlepel bloem

200 milliliter kookroom

1 theelepel maizena

1 eetlepel verse rozemarijn

1 eetlepel verse tijm

75 gram boter

150 gram mozzarella


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Week de sneetjes brood in een mengsel van ei, melk, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paddenstoelen 2-3 minuten. Bestrooi met de bloem en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de kookroom toe. Bind met aangelengde maizena en meng de rozemarijn erdoor.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Bak de sneetjes brood circa 2 minuten per kant in de boter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  • 5 Verdeel de paddenstoelenragout en mozzarella erover en zet even onder de grill totdat de kaas gaat smelten. Bestrooi eventueel met wat gehakte groene kruiden.
  • 6 Lekker bij uiensoep of witlofsoep.

wijnadvies

Paddenstoelen vragen om wijnen waarvoor je eens goed gaat zitten. Wat rood betreft vooral pinot noir. Domaine Brunet, Indomita en Bourgogne bijvoorbeeld. Of Casa de Campo malbec. Rioja met wat eikenhout smaakt eveneens, zoals Finca de Labarca Crianza. Voor witliefhebbers is er keuze te over met chardonnay. Denk ook hier aan Bourgogne, maar het is ook genieten met chardonnay van Danie de Wet, Viña Maipo of biologische Eco Balance.


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 28 gram