voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Wentelteefjes van ontbijtkoek

Wentelteefjes van ontbijtkoek

ingrediënten

1 ei

1 eidooier

1 eetlepel suiker

125 milliliter melk

4 dikke plakken ontbijtkoeken

2 peren

50 gram pure chocolade

15 gram boter

50 gram kwark

400 milliliter vanille-ijs

1 eetlepel honing


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Klop in een kom het ei, de eidooier, de suiker en de melk los.
  • 2 Leg de plakken ontbijtkoek erin en laat ze het mengsel gelijkmatig opnemen. Keer om zodat de andere kant het eimengsel ook kan opnemen.
  • 3 Snijd de klokhuizen zo uit de peren dat er mooie holletjes ontstaan. Vul de halve peren met de chocolade en leg ze in de ovenschaal.
  • 4 Zet 5-8 minuten in de oven tot de chocolade gesmolten is.
  • 5 Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de ontbijtkoekwentelteefjes aan beide kanten tot ze knapperig zijn en een mooi goudbruin korstje hebben.
  • 6 Leg de peerhelften op borden, beleg met een wentelteefje en schep wat kwark erop. Leg er een bolletje ijs bij en besprenkel met honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 8 gram