voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Whities met hazelnoten

Whities met hazelnoten

ingrediënten

300 gram witte chocolade

100 gram boter

4 eieren

100 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

200 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram hazelnoten


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de chocolade met de boter in een pannetje op lage stand al roerend smelten. Laat al roerende weer wat afkoelen.
  • 2 Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een dik geel mengsel.
  • 3 Giet beetje bij beetje het chocolademengsel en het bakmeel erbij tot een egaal beslag.
  • 4 Giet het beslag in het bakblik en verdeel de hazelnoten erover.
  • 5 Bak de cake in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 6 Vanbinnen zal de cake dan nog wat zacht zijn. Laat afkoelen en snijd in blokjes. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

bereidingstip

Lekker met geklopte crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1035 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 19 gram