voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

ingredi├źnten

2 eieren

4 ongepaneerde varkensschnitzels

100 gram bloem

100 gram paneermeel

100 gram beschuiten

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

1 citroen

4 ansjovisfilets

1 eetlepel kappertjes

2 augurken


  • 1 Klopt de eieren los met 2 eetlepels water. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Paneer ze achtereenvolgens met met de bloem, eieren en paneermeel.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan. Bak de schnitzels eerst op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Bak ze daarna op een lage stand in 3-4 minuten per kant gaar.
  • 3 Leg de schnitzels op warme borden. Leg er voor een klassieke wienerschnitzel een plak citroen op met daarop een cirkeltje van ansjovisfilet met kappertjes erin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 38 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier