voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes

ingredi├źnten

100 gram gerookt ontbijtspek

2 lente-/bosuitjes

350 milliliter wildfond

1 eetlepel platte peterselie

1 scheutje sherry

1 scheutje port


  • 1 Bak het spek licht krokant en verkruimel het daarna.
  • 2 Schep het wit van de bosui erdoor. Giet de fond erbij met 400 ml water. Verwarm en kook zachtjes 3 minuten.
  • 3 Schep voor het serveren het loof en de peterselie erdoor en voeg een scheutje sherry toe.
  • 4 Serveer de bouillon in warme kopjes of kleine kommetjes.

bereidingstip

Voeg eens plakjes kastanje -champignon toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 9 gram