online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes

ingredi├źnten

100 gram gerookt ontbijtspek

2 lente-/bosuitjes

350 milliliter wildfond

1 eetlepel platte peterselie

1 scheutje sherry

1 scheutje port


  • 1 Bak het spek licht krokant en verkruimel het daarna.
  • 2 Schep het wit van de bosui erdoor. Giet de fond erbij met 400 ml water. Verwarm en kook zachtjes 3 minuten.
  • 3 Schep voor het serveren het loof en de peterselie erdoor en voeg een scheutje sherry toe.
  • 4 Serveer de bouillon in warme kopjes of kleine kommetjes.

bereidingstip

Voeg eens plakjes kastanje -champignon toe.


voedingswaarde

energie 115 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 9 gram