online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Wilde-rijstroerbak met paddenstoelen

Wilde-rijstroerbak met paddenstoelen

ingredi├źnten

300 gram wilde & witte rijst

2 eetlepels olijfolie

1 ui

200 gram winterwortels

300 gram gemengde paddenstoelen

2 teentjes knoflook

20 gram rucola


  • 1 Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met de deksel op de pan uitstomen.
  • 2 Verwarm de olie in een wok en bak de ui en wortel op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 3 Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep er op het laatste moment de rijst en rucola door en serveer direct in een schaal.

bereidingstip

Lekker met een plak gegratineerde geitenkaas of gebakken spekjes.

wijnadvies

Pinot Noir van Domaine Brunet is helemaal wild van deze rijst met paddenstoelen. Onze rode Bourgogne is ook van deze druif gemaakt, dus die kunt u ook schenken.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 8 gram