online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Wildgoulash

Wildgoulash

ingrediënten

200 gram mager gerookt spek

50 gram boter

2 eetlepels zonnebloemolie

1 kilogram wildpoelet

1 kilogram hazenpeper

2 uien

2 rode paprika's

3 teentjes knoflook

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

500 milliliter gezeefde tomaten

200 milliliter rode wijn

200 milliliter wildfond

250 gram champignons

4 eetlepels zilveruitjes

200 milliliter crème fraîche

allesbinder

maizena


  • 1 Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan.
  • 2 Voeg de boter en olie toe en bak het wildpoelet rondom bruin.
  • 3 Schep de uien, paprika's en knoflook door het vlees en bak nog 5 minuten.
  • 4 Voeg dan de paprikapoeder, tijm, gezeefde tomaten, wijn en wildfond toe. Stoof, met deksel op de pan, zachtjes 1,5 uur.
  • 5 Schep na 1 uur de champignons en zilveruitjes erdoor.
  • 6 Maak de goulash af met de crème fraîche en voeg naar smaak versgemalen peper toe. Bind de saus indien nodig met de allesbinder of maïzena.

wijnadvies

Ga voor een stevige rode wijn: Valdepeñas, Jumilla; Toro of Yecla uit Spanje of een Nebbiolo uit Italië; een Zinfandel uit Californië of een Australische Shiraz (16-18ºC).


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 48 gram