online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Winterglow

Winterglow

ingredi├źnten

1 stoofpeer

citroen

25 gram perenrood

1 kaneelstokje

250 milliliter slagroom

1 kaneelstokje

1 blaadje gelatine

6 kletskoppen

1 theelepel kaneelpoeder

25 gram suiker

6 muntblaadjes


benodigdheden

6 kleine glaasjes

  • 1 Stoof de peertjes met 400 milliliter water, de citroen, het perenrood suiker en het kaneelstokje 2,5 uur.
  • 2 Verwijder het kaneelstokje en de citroen. Pureer de peren met vocht.
  • 3 Draai er ijs van in de ijsmachine of zet het mengsel in een schaal in de diepvries. Roer de massa dan om het half uur om tegen de vorming van grove ijskristallen. Laat het ijs 4 uur bevriezen.
  • 4 Breng voor de pudding de slagroom met het kaneelstokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Week intussen de gelatine in koud water.
  • 5 Neem het roommengsel van de warmtebron, verwijder het kaneelstokje en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • 6 Vul de glaasjes voor de helft met de room en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  • 7 Leg een kletskop op het glaasje en schep er een bol ijs op. Bestrooi met kaneel gemengd met suiker en garneer met munt.


voedingswaarde

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 2 gram