voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
Recepten Witlof ´lepeltjes´

Witlof ´lepeltjes´

ingrediënten

3 stronkjes witlof

100 gram oude kaas

100 gram jonge kaas

2 eetlepels blanke rozijnen

2 lente-/bosuitjes

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel mosterd

2 eetlepels bieslook

100 gram gekookte ham

3 zoetzure augurkjes

2 lente-/bosuitjes

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel mosterd

2 eetlepels peterselie

friszure appel

2 eetlepels blanke rozijnen

1 mandarijntje

banaan

1 theelepel citroensap

1 theelepel honing


  • 1 Maak eerst een vullingen door de ingrediënten met elkaar te mengen en breng dit eventueel op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de stronk van de witlof een centimeter af en pluk de blaadjes los.
  • 3 Leg de blaadjes als bootjes op een schaal en schep er twee theelepeltjes van de vulling in.
  • 4 Bestrooi met wat groene kruiden of wat versgemalen peper en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 13 gram