voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Witlofsalade met blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas

ingrediënten

4 stronken witlof

50 gram walnoten

100 gram roquefort

100 gram danish blue

2 peren

1 eetlepel mosterd

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 scheutje balsamicoazijn

1 scheutje witte wijnazijn


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg er de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas aan toe.
  • 4 Schep de dressing door de witlofreepjes en verdeel steeds een bergje over 4 borden.
  • 5 Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Voeg eens gebakken spekblokjes of reepjes rauwe ham toe aan de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 9 gram