online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Witlofsalade met karamelappel en fricandeau

Witlofsalade met karamelappel en fricandeau

ingrediënten

1 eetlepel boter

2 eetlepels suiker

2 appels

3 stronken witlof

20 gram waterkers

20 gram veldsla

200 gram fricandeau

1 theelepel honing

1 theelepel mosterd

2 eetlepels rodewijnazijn

4 eetlepels zonnebloemolie


  • 1 Verhit de boter met de suiker tot deze karamelliseert en schud een beetje met de pan om de suikerkristallen gelijkmatig te laten smelten.
  • 2 Voeg voorzichtig de appels en een snufje zout toe. Schud de appels een paar minuten om in de karamel tot ze glanzen en warm zijn, maar nog wel stevig.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Snijd de stronkjes van de witlof en maak de blaadjes los. Leg ze samen met de waterkers in koud water.
  • 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Laat de witlof en waterkers goed uitlekken en droog eventueel na.
  • 5 Schep de dressing door de blaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de fricandeau erover en leg de lauwwarme karamelappels erop. Maal er nog wat peper overheen.


voedingswaarde

energie 255 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 12 gram