online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Witlofsalade met peperige zoete-aardappelchips en granaatappeldressing

Witlofsalade met peperige zoete-aardappelchips en granaatappeldressing

ingredi├źnten

2 stronkjes witlof

500 milliliter zonnebloemolie

2 zoete aardappels

theelepel chilipepervlokken

4 eetlepels granaatappelpitjes

1 theelepel honing

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 eetlepel frambozenazijn

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels notenolie


benodigdheden

keukenpapier

vijzel

  • 1 Haal de blaadjes witlof los en snijd ze schuin door. Leg in een bak met koud water.
  • 2 Verhit de olie totdat een blokje brood bruisend blijft drijven. Schaaf de ongeschilde aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Frituur de plakjes aardappel in porties circa 4 minuten tot ze donkeroranje zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schud de chips in een schaal om met zout en chilipeper naar smaak. Meng de witlofblaadjes en 3 eetlepels granaatappelpitten door de chips en verdeel over 4 borden.
  • 4 Maal de rest van de granaatappelpitten in een vijzel fijn met de honing en azijn. Voeg in een straaltje de olie toe. Breng op smaak met zout en bedruppel de salade met de dressing. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

bereidingstip

Vervang de granaatappelpitten in dit recept door gedroogde cranberry’s of rozijnen.

wijnadvies

Serveer bij een fris gerecht met peper en fruit Indomita Gran Reserva Sauvignon Blanc.


voedingswaarde

energie 215 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 2 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier