voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
Recepten Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

ingrediënten

4 stronken witlof

50 gram walnoten

100 gram roquefort

100 gram danish blue

2 peren

eetlepel mosterd

1 scheutje balsamicoazijn

1 scheutje witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • 4 Schep de dressing, de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas door de witlofreepjes. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas.
  • 5 Lekker met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram