online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
Recepten Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

ingrediënten

4 stronken witlof

50 gram walnoten

100 gram roquefort

100 gram danish blue

2 peren

eetlepel mosterd

1 scheutje balsamicoazijn

1 scheutje witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.
  • 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • 4 Schep de dressing, de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas door de witlofreepjes. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas.
  • 5 Lekker met stokbrood.


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier