online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

750 gram witlof

200 milliliter kookroom

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

150 gram belegen boerenkaas

200 gram gekookte ham

paprikapoeder


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten.
  • 3 Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.
  • 5 Serveer de witlof met de gebakken aardappels.

bereidingstip

Vervang witlof eens door prei, in lange delen gesneden.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 26 gram