online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofschotel met ham en ei

Witlofschotel met ham en ei

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

4 stronken witlof

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 theelepel kerriepoeder

75 gram oude kaas

75 gram belegen kaas

200 milliliter kookroom

3 eetlepels paneermeel

1 bosje verse bladselderij

200 gram hammen

4 eieren


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei.
  • 5 Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.


voedingswaarde

energie 670 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 28 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier