online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofschotel met ham en ei

Witlofschotel met ham en ei

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

4 stronken witlof

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

1 theelepel kerriepoeder

75 gram oude kaas

75 gram belegen kaas

200 milliliter kookroom

3 eetlepels paneermeel

1 bosje verse bladselderij

200 gram hammen

4 eieren


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels circa 15 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over, pel ze en snijd ze in plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte in brede repen. Verhit de boter en roerbak hierin de witlof circa 2 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Roer de kerrie en kaas door de kookroom en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de bodem. Bestrooi met bladselderij. Verdeel de witlof erover en bestrooi met de ham en het ei.
  • 5 Giet de roomsaus erover en bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.


voedingswaarde

energie 670 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 28 gram