voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
recepten Witlofsoep met Hollandse garnalen

Witlofsoep met Hollandse garnalen

ingrediënten

5 stronken witlof

2 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

800 milliliter vleesbouillon

1 sinaasappel

200 milliliter crème fraîche

1 eetlepel verse tijm

1 eetlepel verse dragon

100 gram Hollandse garnalen


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes. Snijd 1 klein of een half stronkje witlof in smalle reepjes en verdeel de rest van het witlof in grove repen.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin het grof gesneden witlof en de sjalotjes 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren.
  • 3 Giet heet water over de fijne witlofreepjes, spoel er daarna koud water over en laat uitlekken.
  • 4 Voeg de vleesbouillon toe aan het gebakken witlof en de sjalotjes en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep.
  • 5 Voeg versgemalen peper, sinaasappelsap en -rasp toe. Roer de crème fraîche, tijm of dragon en de fijne witlofreepjes erdoor en verwarm de soep zonder te koken.
  • 6 Giet de hete soep in borden of kommen en verdeel de garnalen erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram