voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht
Recepten Witlofsoep met Hollandse garnalen

Witlofsoep met Hollandse garnalen

ingrediënten

5 stronken witlof

2 eetlepels arachideolie

2 sjalotjes

800 milliliter vleesbouillon

1 sinaasappel

200 milliliter crème fraîche

1 eetlepel verse tijm

1 eetlepel verse dragon

100 gram Hollandse garnalen


  • 1 Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes. Snijd 1 klein of een half stronkje witlof in smalle reepjes en verdeel de rest van het witlof in grove repen.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin het grof gesneden witlof en de sjalotjes 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren.
  • 3 Giet heet water over de fijne witlofreepjes, spoel er daarna koud water over en laat uitlekken.
  • 4 Voeg de vleesbouillon toe aan het gebakken witlof en de sjalotjes en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep.
  • 5 Voeg versgemalen peper, sinaasappelsap en -rasp toe. Roer de crème fraîche, tijm of dragon en de fijne witlofreepjes erdoor en verwarm de soep zonder te koken.
  • 6 Giet de hete soep in borden of kommen en verdeel de garnalen erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram