voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofstamppot met appel en walnoten

Witlofstamppot met appel en walnoten

ingredi├źnten

2 zure appels

2 eetlepels citroensap

1 kilogram kruimige aardappel

150 milliliter melk

nootmuskaat

1 theelepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

500 gram witlof

50 gram walnoten


  • 1 Besprenkel de geraspte appel met citroensap. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • 2 Verwijder de harde kern uit de struikjes witlof en snijd de groente in smalle reepjes.
  • 3 Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.
  • 4 Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor. Warm alles goed door.

wijnadvies

Lekker en makkelijk: een Sauvignon de Touraine of een witte huiswijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 9 gram