online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofstamppot met appel en walnoten

Witlofstamppot met appel en walnoten

ingredi├źnten

2 zure appels

2 eetlepels citroensap

1 kilogram kruimige aardappel

150 milliliter melk

nootmuskaat

1 theelepel verse tijm

theelepel gedroogde tijm

500 gram witlof

50 gram walnoten


  • 1 Besprenkel de geraspte appel met citroensap. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • 2 Verwijder de harde kern uit de struikjes witlof en snijd de groente in smalle reepjes.
  • 3 Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.
  • 4 Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor. Warm alles goed door.

wijnadvies

Lekker en makkelijk: een Sauvignon de Touraine of een witte huiswijn.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 9 gram