voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofstamppot met katenspek en bosui

Witlofstamppot met katenspek en bosui

ingredi├źnten

400 gram katenspek

1 kilogram kruimige aardappel

125 gram kruidenroomkaas

4 lente-/bosuitjes

500 gram witlof

nootmuskaat


  • 1 Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout gaar.
  • 2 Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan.
  • 3 Rooster de overgebleven spekplakjes in de pan en houd apart.
  • 4 Stamp de gare aardappels met de kruidenkaas tot puree en schep de spekreepjes, bosui en witlof erdoor. Warm even mee.
  • 5 Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de stamppot met de plakjes spek erop


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 23 gram