voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Witlofstamppot met katenspek en bosui

Witlofstamppot met katenspek en bosui

ingredi├źnten

400 gram katenspek

1 kilogram kruimige aardappel

125 gram kruidenroomkaas

4 lente-/bosuitjes

500 gram witlof

nootmuskaat


  • 1 Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout gaar.
  • 2 Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan.
  • 3 Rooster de overgebleven spekplakjes in de pan en houd apart.
  • 4 Stamp de gare aardappels met de kruidenkaas tot puree en schep de spekreepjes, bosui en witlof erdoor. Warm even mee.
  • 5 Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de stamppot met de plakjes spek erop


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 23 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier