online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

ingredi├źnten

750 gram kruimige aardappels

400 gram witlof

100 milliliter melk

nootmuskaat

200 gram zachte geitenkaas

200 gram zachte geitenkaas

200 gram magere spekreepjes


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  • 2 Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  • 3 Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  • 4 Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  • 5 Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 21 gram