voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Witloftaart met ham

Witloftaart met ham

ingrediënten

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

350 gram witlof

2 sjalotjes

1 ui

1 dikke plak ham

25 gram boter

2 eetlepels olijfolie

3 eieren

100 milliliter kookroom

1 theelepel paprikapoeder

100 gram oude kaas


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes licht in en bekleed ze met de lapjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bak de deegbodem in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Snijd de harde kern uit de stronkjeswitlof en verdeel de blaadjes in ringen. Verhit de boter of de olie en roerbak hierin witlof, sjalotjes en ham 3 minuten.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom, paprikapoeder, peper en zout. Meng de kaas erdoor.
  • 4 Schep het witlofmengsel op de deegbodem(s) en schenk het eimengsel erover. Bak de taart(jes) in het midden van de oven op 200°C circa 15-20 minuten.
  • 5 Serveer er een frisse groene salade bij als je de witloftaart als hoofdgerecht eet.

wijnadvies

Schenk een glas witte wijn als Pinot Bianco of Soave uit Italië, een witte Bergerac of een Chardonnay huiswijn. Serveer deze bij 7-9°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 24 gram