online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Witloftaart met kerstomaatjes

Witloftaart met kerstomaatjes

ingrediënten

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

6 stronken witlof

4 eieren

200 milliliter kookroom

200 milliliter crème fraîche

1 theelepel kerriepoeder

200 gram belegen boerenkaas

1 snee oud brood

250 gram cherry-/kerstomaatjes

2 eetlepels pijnboompitten


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm met het deeg even in de koelkast.
  • 2 Kook de witlofstronkjes 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Klop de eieren los met zout, peper, kookroom en kerriepoeder. Meng de helft van de kaas erdoor.
  • 4 Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en verdeel dit mengsel over de deegbodem. Leg het witlof er in een stervorm op, verdeel de cherry-/kerstomaatjes ertussen en schenk het eimengsel erover.
  • 5 Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de taart.
  • 7 Lekker met een groene salade met partjes avocado.

bereidingstip

Kneed zelf deeg van 125 gram boter, in blokjes, 250 gram bloem of zelfrijzend bakmeel, zout, 1 losgeklopt ei en 1 eetlepel koud water. Laat het deeg voor het uitrollen circa 1 uur rusten in de koelkast.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 28 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier