online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels arachideolie

6 rode uien

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

500 gram witlof

200 gram kruidenkaas

1 ei

150 gram gemengde bladsla

2 tomaten

komkommer

50 milliliter slasaus

1 eetlepel pesto


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 210°C en vet de taartvorm in.
  • 2 Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  • 3 Prik het deeg in met een vork.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.
  • 5 Snijd intussen 1 cm van de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen.
  • 6 Schep de uien uit de pan.
  • 7 Voeg de rest van de olie toe en bak het witlof 2-3 minuten.
  • 8 Verdeel de uienringen en witlofrepen over het deeg.
  • 9 Verdeel de kruidenkaas erover.
  • 10 Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 11 Meng intussen de sla met de tomaat, komkommer, slasaus en pesto.
  • 12 Serveer de salade bij de witloftaart.


voedingswaarde

energie 805 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 20 gram